opc_loader

Doorstroomboiler douche

Een doorstroomboiler voor in de douche werkt net als een gewone elektrische boiler. Het doel is hetzelfde, je krijgt warm water. Het verschil tussen een doorstroomboiler en een elektrische boiler is de manier waarop het water wordt opgewarmd. Bij een elektrische boiler wordt het water opgewarmd en vastgehouden. Bij een doorstroomboiler is er geen wateropslag, maar wordt het water enkel warm opgewarmd als daar direct behoefte voor is.


Waarom een doorstroomboiler kopen voor de douche?

Een doorstroomboiler voor de douche is interessant als je zo nu en dan warm water nodig hebt. Voor grote gezinnen met kinderen is het minder interessant, omdat een elektrische boiler meer warm water kunt verwarmen. Een doorstroomboiler verbruikt meer energie, omdat het direct water opwarmt zonder opslag.


Het voordeel van een doorstroomboiler is dat je altijd warm water hebt. Je bouwt geen reserve op en het water is ten alle tijden beschikbaar. Steeds meer woningen maken gebruik van elektrische boilers. Zo ook voor een gehele woning als bijvoorbeeld een keukenboiler.


De apparaten verwarmen water rechtstreeks van het elektriciteitsnet en leveren het onder leidingdruk aan kranen en douches. De voordelen van een doorstroomboiler zijn:

  1. Je kunt direct warm water krijgen, in plaats van te moeten wachten tot een tank wordt gevuld en opgewarmd.
  2. Doorstroomboilers zijn zeer efficiënt in vergelijking met gasboilers. Het bespaart je een hoop verwarmingskosten.
  3. Doorstroomboilers zijn goedkoper dan het aansluiten van traditionele verwarmingssystemen. Het is ook gemakkelijker om vervangende onderdelen te vinden als zich een probleem voordoet.
  4. Compacter. Ideaal voor woningen met beperkte ruimtes.