opc_loader

Close in boiler

Omdat de cv-ketel vaak op zolder staat, moet het warme water een lange weg afleggen voordat het de kraan bereikt. U moet daarmee niet alleen wachten op warm water, u spoelt ook nog eens ongebruikt koud water weg. Dat kost tijd, water en energie. Met de Close-in boilers van Elektrischeboileraktie.nl heeft u direct voldoende warm water. Dit gebruikscomfort levert u zelfs een besparing op, die kan oplopen tot 175 euro.

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Waarom een close-in boiler?

Een close-in boiler zorgt ervoor dat u snel over warm water beschikt. Er wordt geen warmte verloren door een lange warmwaterleiding. Echter valt een close-in boiler wel wat duurder uit in de kosten aangezien er elektriciteit gebruikt wordt.

Het is natuurlijk zeer gebruiksvriendelijk om een boiler te hebben die snel warm water levert wanneer hier behoefte naar is. Er zijn enkele kenmerken waaraan u kan merken of u een goede boiler heeft of niet. Uw boiler is aan vervanging toe als:

  • U minstens een halve minuut wacht op warm water
  • Er sprake is van een korte leiding (minder dan 10 meter)
  • De leiding te dik is (binnendiameter is meer dan 13 mm)

Heeft u een lange wachttijd voor warm water? Dan is het verstandig om uw boiler te vervangen voor een close-in boiler of close-up boiler. Deze levert sneller warm water en doet dit efficiënt. Doordat een close-in boiler geïnstalleerd wordt vlak bij de tap, verliest u geen warmte, en dus energie.

Verbruik van een close-in boiler

Het verbruik van een close-in boiler ligt gemiddeld wat hoger doordat er gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. De gemiddelde close-in boiler verbruikt zo'n 480 kWh per jaar. Dit komt neer op €95 per jaar. Hier komen ook nog de aanschafkosten van de boiler zelf mee.

Een close-in boiler is een kleine elektrische boiler (10 tot 20 liter inhoud) voor in de keuken. Een combi-kokend waterkraan (7 tot 11 liter) geeft kokend water via een kokend waterkraan en levert warm water via een mengkraan in de keuken.