opc_loader

Close in boiler

Het is gangbaar dat de cv-ketel op zolder geplaatst is. Dit heeft als groot nadeel dat het water een lange weg moet afleggen voordat het de kraan bereikt. Daardoor moet er lang gewacht worden op warm water waardoor er veel water en energie wordt verspild. Met de close-in boilers die wij verkopen is er direct warm water beschikbaar. Dit gebruikscomfort levert ook een flinke besparing op, berekeningen wijzen uit dat die kan oplopen tot € 175 voor een gemiddeld gezin.

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Waarom een close-in boiler?

Een close-in boiler zorgt ervoor dat er snel over warm water beschikt kan worden. Er wordt geen warmte verloren door een lange warmwaterleiding. Het is zeer gebruiksvriendelijk om een boiler te hebben die snel warm water levert wanneer hier behoefte naar is. Is jouw huidige boiler aan vervanging toe? Beantwoord de volgende vragen:

  • U minstens een halve minuut wacht op warm water
  • Er sprake is van een korte leiding (minder dan 10 meter)
  • De leiding te dik is (binnendiameter is meer dan 13 mm)

Heb je een lange wachttijd voor warm water? Dan is het verstandig om de boiler te vervangen voor een close-in of close-up boiler. Deze levert sneller en efficiënter warm water. Doordat een close-in boiler wordt geïnstalleerd vlak bij de tap wordt er geen water en energie verspild.

Verbruik

De gemiddelde close-in boiler verbruikt zo'n 480 kWh per jaar. Dit komt neer op € 95 per jaar. Als deze close-in boiler een exemplaar vervangt die op zolder staat wordt er een besparing gerealiseerd van ongeveer € 130 op jaarbasis voor een gemiddeld gezinEen close-in boiler is een kleine elektrische boiler (10 tot 20 liter inhoud) voor in de keuken. Een combi-kokend waterkraan (7 tot 11 liter) geeft kokend water via een aparte kook-waterkraan en levert warm water via een mengkraan in de keuken.