opc_loader

Doorstroomboilers

Doorstroomboilers

Een doorstroomboiler of doorstroomverwarmer is een eenvoudig en klein elektrisch apparaat speciaal voor warmwater bereiding. Een ingebouwd elektrisch verwarmingselement schakelt het opwarmen aan zodra er warm water vraag is.

Het water wordt direct verwarmd, dit gebeurt alleen als er warmwatervraag is en dat maakt de doorstroomverwarmer efficiënter dan een elektrische boiler die constant de inhoud op temperatuur moet houden. Een ander voordeel is dat de doorstroomverwarmer nooit leeg kan zijn, zoals een elektrische boiler.

Doorstroomboilers vallen onder de regel van verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geruild of retour worden genomen als na levering de verzegeling is verbroken.

Een doorstroomboiler zorgt ervoor dat je binnen 10 seconden warm water hebt. Ze zijn niet groot van afmeting en kunnen makkelijk geïnstalleerd worden. Door het aansluiten van een doorstroomboiler naar flexibele leidingen is het makkelijk te bevestigen aan een waterleiding. Het best is het om het onder een wastafel te monteren. Echter, houd er rekening mee dat het geen vervanger is van een elektrische boiler.

Gebruik doorstroomboiler

Doorstroomboilers zijn bedoeld om warm leidingwater (sanitair warm water) te produceren. Dat doen ze beter en voordeliger dan ieder ander soort toestel. Ze zijn echter niet bedoeld om bijvoorbeeld conventionele verwarmingselementen (radiatoren, vloerverwarming) te voorzien van warm water.

Het water in verwarmingscircuits is altijd sterk vervuild, meestal met roest uit de stalen leidingen, en dat zorgt ervoor dat de doorstroomboiler na korte tijd kapot gaat. Daarnaast past ook de noodzakelijke doorstroomhoeveelheid van verwarmingscircuits niet bij wat de doorstroomboiler nodig heeft.

Een geiser of doorstroomboiler voorziet je net zoals een gewone boiler van warm water. Het verschil tussen beide toestellen zit hem in de manier waarop het water opgewarmd wordt. Bij een doorstroomboiler is er geen opslag van warm water en wordt er enkel water opgewarmd wanneer er vraag naar is. Bij een gewone boiler wordt een bepaalde hoeveelheid water reeds opgewarmd en opgeslagen.

Een doorstroomboiler is vooral interessant wanneer je geen warm water nodig hebt gedurende de hele dag. Bij een standaard boiler wordt het water de hele dag warm gehouden waardoor je onnodig energie verliest. Omgekeerd geldt dan wel dat er bij een doorstroomboiler meer energie verbruikt wordt omdat het water aan een sneller tempo opgewarmd moet worden.

Bij een doorstroomboiler zul je ook nooit zonder warm water vallen. Een standaard boiler bouwt een bepaalt reserve op. Eens dit water op is zal je enkele uren moeten wachten tot je opnieuw warm water ter beschikking hebt. Je kunt natuurlijk ook een verwarmingsketel kopen met een zwaarder vermogen.

Werking van een doorstroomboiler

Bij het opendraaien van een warmwaterkraan zal de stromingsschakelaar de vraag naar warm water registreren. Hierdoor treed de brander meteen in werking zodat het water door een warmtewisselaar stroomt zodat het water snel op temperatuur wordt gebracht. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en mogelijkheden kun je de brander laten werken op aardgas, mazout en elektriciteit. De gemiddelde opbrengst van een keukenboiler schommelt rond de 2,5 liter warm water per minuut. Voor de badkamer zul je een doorstroomboiler moeten voorzien die minstens 10 liter water kan verwarmen per minuut.

Installatie is eenvoudig en kostenbesparend vanwege hun compacte en lichte. Een doorstroomboiler kan daarom overal in het pand worden geplaatst. De doorstroomboiler is ook geschikt voor eigenschappen die geen toegang hebben tot de gastoevoer of waarvoor beperkingen gelden. Heb je een doorstroomboiler of heb je meer capaciteit nodig? Een doorstroomboiler is de praktische en juiste oplossing voor meer capaciteit. Geschikt voor zowel de douche als de keuken. Maar voor de keuken raden we een close-in boiler aan. In korte tijd heb je warm water en geen onnodige hoeveelheid warm water. Het wordt alleen geproduceerd wanneer je het nodig hebt.

Snel en eenvoudig warm water, maar niet geschikt voor extreem hoge temperaturen warm water. Warm water wordt direct verwarmd als daar ook behoefte naar is. Niet als een elektrische boiler, die het voortdurend opslaat. De doorstroomboilers van Elektrischeboileraktie.nl hebben energielabel A.