opc_loader

Elektrische boiler kopen

Een elektrische boiler bestaat uit een geïsoleerd vat waarin een bepaalde hoeveelheid water kan worden opgeslagen. In het vat zit een elektrische warmtespiraal gemonteerd die het water tot een ingestelde temperatuur opwarmt. Het water wordt door de boiler constant op temperatuur gehouden zodat u altijd kunt beschikken over warm water.

Wel kan het zo zijn dat als u in één keer erg veel warm water gebruikt, de voorraad warm water in de boiler op is. De boiler heeft dan enige tijd nodig om het water weer op temperatuur te brengen. Bij het kiezen van een boiler is het dan ook van belang dat u dus de juiste capaciteit boiler kiest.

Waarom een elektrische boiler kiezen

Veel mensen kiezen voor elektrische boilers omdat ze makkelijk te installeren zijn en u enkel een elektriciteitsaansluiting nodig heeft. U hoeft ook niet te voorzien in een rookgasafvoer (zoals bij een geiser of combiketel) en hebt er doorgaans weinig onderhoud aan. Elektrische boilers worden vaak gebruikt in huizen of buitenverblijven waar men niet beschikt over een gasaansluiting, alhoewel u tegenwoordig ook boilers ziet in zeer moderne keukens. Deze worden dan gebruikt in combinatie met een extra kraan die speciaal voor kokend water bedoeld is.

Voordelen elektrische boiler

De voordelen van het aanschaffen van een elektrische boiler is:

  • Geen gasaansluiting nodig;
  • Geen luchtaanvoer of rookgasafvoer nodig;
  • Eenvoudig te installeren;
  • Direct beschikking over warm water;
  • Een boiler kan, bij voldoende capaciteit, meerdere tappunten tegelijk verwarmen (in tegenstelling tot een combiketel).

Enkele nadelen zijn dat het water moet continu op temperatuur worden gehouden. De boiler gebruikt hiervoor elektriciteit, dit is duurder dan kortstondig opwarmen van het water met gas. Ook de hoeveelheid warm water is beperkt tot de inhoud van de boiler. Boilers met een hoge capaciteit zijn vrij groot (u moet hier de ruimte voor hebben). Een elektrische boiler moet u geregeld ontkalken.

Prijs elektrische boiler

De kostprijs van elektrische boilers zijn afhankelijk van de capaciteit, het type vat en het type verwarmingselement. Bekijk ons aanbod elektrische boilers en indien u vragen heeft kunt u direct contact met ons opnemen.