opc_loader

Boiler met warmtewisselaar

Ga voor een 2 in 1 boiler en bespaar op deze manier nog meer op de energiekosten. Verwarm duurzaam met de combinatie van een externe warmtebron zoals een Pelletboiler of Zonnecollectoren met een elektrische boiler met warmtewisselaar. Op deze manier ben je niet meer afhankelijk van één warmtebron om het buffervat te verwarmen. Het water is al voorverwarmd vanuit de pellet cv ketel, biomassaketel, houtvergasser of zonneboiler, waardoor het elektrische warmte element minder hoeft te verwarmen.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Waarom kiezen voor een elektrische boiler of buffervat met warmtewisselaar?

Als eerste moet men zelf bepalen waarvoor een opslag boiler bedoeld is. Zoek je alleen een opslag vat voor warm water bedoeld voor de verwarming dan kan u kiezen voor een buffervat. Moet naast het warmwater voor de verwarming ook sanitairwater opgeslagen worden dan moet men kiezen voor een hygiene boiler. Is het enkel bedoeld voor drink en douche water dan is de elektrische combi boiler de oplossing. Het voordeel van een elektrische boiler met warmtewisselaar heeft het voordeel dat het water door 2 verschillende warmte bronnen verwarmd wordt.

Maak keuze voor het juiste model

Elektrischeboileraktie.nl heeft keuze uit verschillendeboiler en buffervaten modellen met geen, één of 2 warmtewisselaars. Daarnaast kan men kiezen uit verschillende grotes qua inhoud vollume voor het buffervat. De keuze maakt men afhankelijk van de gezins grote en water vraag. Boilers en buffervaten zijn er van 100L tm 1000L. Door gebruik te maken van een boiler met warmtewisselaar hoeft men in de zomermaanden de Cv ketel niet te gebruiken, het elektrische warmte element in de boiler verwarmt het water. Hierdoor bespaart men flink op de huidige energierekening, besparingen tot wel 50% zijn geen uitzondering.