opc_loader

Boiler met warmtewisselaar

Voor maximale besparing op de energiekosten kiest men voor een 2 in 1 boiler, ook wel boiler met warmtewisselaar genoemd. Wanneer deze boiler wordt gecombineerd met een pelletboiler of zonnecollectoren wordt er zeer duurzaam en efficiënt water verwarmd. Met deze combinatie is men niet meer afhankelijk van één warmtebron om het buffervat te verwarmen. Het water is al voorverwarmd vanuit de pellet cv ketel, biomassaketel, houtvergasser of zonneboiler waardoor het elektrische element minder werk meer hoeft te verrichten.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Waarom kiezen voor een elektrische boiler of buffervat met warmtewisselaar?

Als eerste moet men zelf bepalen waarvoor een opslag boiler bedoeld is. Zoek je alleen een opslag vat voor warm water bedoeld voor de verwarming, dan kan je kiezen voor een buffervat. Moet naast het water voor de verwarming ook sanitair water opgeslagen worden, dan is een hygiene boiler vereist. Maar is het enkel bedoeld voor drink en douche water, dan is de elektrische combi boiler weer de beste oplossing. Het voordeel van een elektrische boiler met warmtewisselaar heeft het voordeel dat het water door twee  verschillende warmte bronnen verwarmd wordt.

Maak keuze voor het juiste model

Wij verkopen verschillende modellen boilers met geen, één of twee warmtewisselaars. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit verschillende groottes qua inhoud vollume voor het buffervat. De keuze is afhankelijk van de gezinsgrootte en water vraag. Boilers en buffervaten zijn er van 100 liter tm 1000 liter. Door gebruik te maken van een boiler met warmtewisselaar kan in de zomermaanden de Cv ketel volledig worden uitgezet. Het elektrische warmte element in de boiler verwarmt het water. Hierdoor wordt er flink bespaart op de energierekening, besparingen tot wel 50% zijn geen uitzondering.

Neem voor advies contact op met een van onze medewerkers! Zij staan u graag te woord.