opc_loader

Elektrische Boilers wanneer kiest men hiervoor?

De belangrijkste reden om voor elektrische boilers te kiezen is dat het overal eenvoudig kan worden geïnstalleerd voor een 230v stroomaansluiting is. Op plaatsen waar geen gasaansluiting aanwezig is maar wel elektriciteit, biedt een elektrische boiler uitkomst. Daarnaast is de installatie zeer eenvoudig doordat er geen rookkanaal of gasafvoer aanwezig hoeft te zijn. Elektriciteit en water zijn de enige vereisten om een elektrische boiler te kunnen installeren. Wij leveren enkel kwaliteit elektrische boilers die geproduceerd worden binnen de Europese unie.

Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1

Kies de juiste elektrische boiler

Men kan voor diverse mogelijkheden kiezen om een een elektrische boiler te plaatsen. Het is mede afhankelijk van waar de boiler geplaatst moet worden en waarvoor de elektrische boiler bedoeld is. Zo zijn er speciale modellen elektrische boilers voor in een keuken te plaatsen als inbouw of opbouw, ook wel close-in boiler genoemd. Daarnaast kan men een elektrische boiler monteren in een badkamer horizontaal of verticaal. Gebruikt men vaak een elektrische boiler voor een douche of het vullen van een bad koop dan een boiler met een grote inhoud van minimaal 80L. Wij hebben een ruime keuze in de volume van de elektrische boilers, zo hebben we modellen van 30L tm 200L. 

Bepaal de inhoud van je elektrische boiler

Hoe bepaal ik nu welke inhoud elektrische boiler ik nodig heb. Zoals eerder verteld is het belangrijk om te bepalen waarvoor de boiler bedoeld is. Daarnaast is de gezinsgrootte zeer belangrijk om de juiste inhoud van een elektrische boiler te bepalen. Het warm water in de elektrische boiler wordt wanneer het gevraagd wordt gemengd met koud water waardoor er 2,5x zoveel liter water beschikbaar is dan de inhoud van de boiler. De gemiddelde temperatuur van het water is op het gevraagde moment 37 graden. Elektrische boilers van 30-50L zijn geschikt voor 1-2 personen, met de boilers van 80-120L kan een compleet gezin van 3-4 personen gebruiken. Bent u met meer dan 4 personen kies dan voor een 150L of 200L elektrische boiler.

Voordelen elektrische boilers kopen

Elektrische boilers hebben veel voordelen tegenover andere type boilers. Hier een paar voordelen op een rijtje:

  • Geen gasaansluiting nodig, maar wel elektriciteit;
  • Geen luchtaanvoer of rookgasafvoer nodig bij een elektrische boiler;
  • Snel en eenvoudig te installeren. Hulp? Neem gerust contact op;
  • Direct beschikking over warm water;
  • Een elektrische boiler Kan meerdere tappunten tegelijk verwarmen.