opc_loader

Wanneer kiest men voor een elektrische boiler?

De belangrijkste reden om voor een elektrische boiler te kiezen is dat in elke ruimte waar 230 Volt aanwezig is men over warm water kan beschikken. Wanneer er geen gasaansluiting aanwezig is, is dit de meest voor de hand liggende oplossing. In het kader van duurzame energie worden boilers ook vaak gecombineerd met zonnepanelen en kan men ook flink bezuinigen op de energiekosten. De installatie is zeer eenvoudig omdat er geen rookkanaal of gasafvoer aanwezig hoeft te zijn. Elektriciteit en water zijn de enige vereisten om een elektrische boiler te kunnen installeren. Wij leveren enkel elektrische boilers van bekende merken die geproduceerd worden binnen de Europese unie.

Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1

Kies de juiste elektrische boiler

Er zijn diverse mogelijkheden en verschillende modellen elektrische boilers waar men uit kan kiezen. De keuze is mede afhankelijk van waar de boiler geplaatst moet worden en waarvoor de elektrische boiler bedoeld is. Zo zijn er speciale modellen elektrische boilers voor in de keuken die kunnen worden geplaatst als inbouw of opbouw. Deze modellen worden ook wel close-in boilers genoemd. Een elektrische boiler kan zowel horizontaal of verticaal worden gemonteerd. Deze keuze kan uit esthetische overweging gemaakt worden in een moderne badkamer of praktisch wanneer er sprake is van ruimtegebrek. Wanneer er wordt gekozen voor een elektrische boiler in een badkamer adviseren wij te kiezen voor een boiler met een minimum inhoud van 80 liter, dit is om te douchen altijd voldoende. Wanneer de boiler ook een badkuip moet kunnen vullen met warm water is een model van 120 tot 150 liter aan te bevelen, dit is afhankelijk van het type badkuip

Wij hebben een ruime keuze in de volume van de elektrische boilers, van 30 liter t/m 200 liter. 

Bepaal de inhoud

Hoe bepaal ik nu welke inhoud elektrische boiler ik nodig heb? Het is belangrijk om eerst te bepalen waarvoor de boiler bedoeld is. Daarnaast is de gezinsgrootte zeer belangrijk om de juiste inhoud van een elektrische boiler te bepalen. Wanneer er tijdens het douchen om warm water wordt gevraagd wordt er water uit de boiler vermengd met koud water om tot een gemiddelde watertemperatuur te komen van 37°C. Door deze vermenging van warm en koud water is er 2,5 keer zoveel liter warm water beschikbaar als de inhoud van de boiler. Elektrische boilers van 30 tot 50 liter zijn geschikt voor 1 tot 2 personen, met boilers van 80 tot 120 liter kan een compleet gezin van 3 tot 4  personen gebruiken. Bent u met meer dan 4 personen, kies dan voor een 150 of 200 liter elektrische boiler.

Voordelen

  • Geen gasaansluiting nodig, (alleen elektriciteit)
  • Geen luchtaanvoer of rookgasafvoer nodig
  • Snel en eenvoudig te installeren (indien gewenst doen wij dit)
  • Direct beschikking over warm water
  • Kan meerdere tappunten tegelijk verwarmen