opc_loader

FAQ

Is infraroodverwarming niet veel te duur?

In tegendeel, door gebrek aan juiste informatie denken de mensen bij infraroodverwarming nog steeds aan de elektrische radiator(olie radiator) van 2000w verbruik, en waar u alleen maar de handen aan warmen kunt. MAAR DIT IS VOORHEEN. Tegenwoordig is de ontwikkeling van infrarood warmte elementen zo geavanceerd dat je met een vermogen van 50w per m² een woonruimte zeer goed kunt verwarmen.

Heb ik een aparte elektriciteits groep of kracht stroom nodig?

Nee een normale 16 ampere  is voldoende met een totaal aan 3600 watt per groep. Het is dus totaal geen probleem om een 600w en/of 1000w eventueel samen te laten verwarmen op een netvoeding. We hebben dus geen krachtstroom nodig en ook geen aparte groep, want de Infrarood verwarming elementen werken op 220v/50Hz.

Wat doe ik met mijn Cv ketel en verwarming?

Als u uw complete woning wilt verwarmen met Infraroodverwarming panelen heeft u geen Cv-verwarming meer nodig. U kunt de ketel uitschakelen of alleen nog gebruiken voor warm water. Als u ook het warm water laat verwarmen door elektriciteit dan kunt u de Cv ketel laten verwijderen. Als u hiervoor kiest heeft u geen enkel onderhoudskosten meer, en u kunt bij verhuizing alles probleemloos meenemen.

Schadelijke stoffen vrij?

Ja absoluut, de elementen zijn gemaakt van staal en gepoedercoat in de gewenste kleur. In het infrarood verwarmingspaneel bevindt zich een speciaal ontworpen verwarmingselement met een ecologisch geteste isolatie. De Infrarood verwarming panelen maken geen lawaai en veroorzaken ook geen stank.

Waar moet een infraroodverwarming paneel geplaatst worden?

De panelen moeten zo gemonteerd worden dat ze de meeste warmte vrij kunnen afgeven zonder obstakels. De ruimte moet altijd totaal berekent worden naar m² om zodoende de juiste capaciteit te berkenen.

Hoeveel stroom verbruik ik werkelijk

Als voorbeeld nemen we een vermogen van 1000w op een oppervlakte van 20m², met een thermostaat in het stopcontact. Met een verwarmtijd van 10uur en kostprijs van €0,18 per kw komt u op €1,80 per uur. Als u de thermostaat insteld op een bepaalde temperatuur schakelt deze de verwarming uit wanneer de juiste temperatuur bereikt wordt. Op deze manier bespaart u 40-50% energie wat dan een kostprijs geeft van €0,95 op 10 uur.

Krijgt u elktrosmog met Infraroodverwarming?

Het magnetischeveld van een Infrarood verwarming wordt vergeleken met een 40watt gloeilamp en is dus te verwaarlozen.

Hoe warm wordt de oppervlakte van een Infrarood warmtepaneel

De maximale oppervlaktetemperatuur ligt bij onze infrarood panelen op 80 graden celsius. Dit is de waarde die voorgeschreven is door de VDE en verbranding uitsluit.

Hebben de infrarood warmtepanelen een ventilator?

Nee infrarood panelen hebben geen ventilator nodig. Ze werken uitsluitend op infrrood straling en daardoor circuleert er geen luchtstroom waardoor er ook geen luchtstroom ontstaat. 

Is infrarood straling gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid?

In tegendeel is het geval. Het gaat om de natuurlijke onzichtbare zuivere C lichtstraling die ons dagelijks omringen. Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat door Infraroodstraling ziektes sneller genezen. Een ander groot voordeel tov de normale Cv-verwarming is dat men totaal geen droge lucht in uw woning heeft.

Heeft u nog meer vragen of staat u vraag en antwoord er niet bij neem dan gerust contact met ons op