opc_loader

Opwarmtijd boiler 80 liter

De 80 liter elektrische boilers van Elektrischeboileraktie.nl zijn gemaakt in de EU en zijn hoogwaardige doucheboilers. Wij hebben jarenlange ervaring in het produceren van betrouwbare, hoogwaardige en zeer betaalbare elektrische boilers. De elektrische boilers 80 liter hebben een energie C-label. Wij produceren verschillende producten, zoals; horizontale boilers, opslagtanks, buffertanks en elektrische boilers (keukenboilers en doucheboilers). Deze boiler van 80 liter wordt geleverd met een gratis overdrukventiel van 6-8 bar en een wandmontagesteun.  


De boilers beschikken over een digitaal display waarmee u de temperatuur nauwkeurig kunt instellen. Stel hem bij voorkeur in op 65 ° C voor een nog langere levensduur van uw boiler.  Ze worden geproduceerd in de Europese Unie en voldoen aan de hoogste normen. Elke eenheid voldoet aan de bouwvoorschriften. Elke elektrische boiler van Bandini voldoet aan de ErP-richtlijn. Elke Bandini elektrische boiler heeft een volledige garantie van 2 jaar. De opwarmtijd van de boiler 80 liter kan heel erg verschillen.


Hoe de capaciteit van een elektrische boiler te kiezen

De elektrische boiler heeft veel voordelen (snelle en goedkope installatie, past in elke ruimte, vereist nauwelijks onderhoud) maar heeft één grote beperking: als het warme water op is, moet je wachten. Daarom is het essentieel om de juiste capaciteit voor uw verwarming te kiezen. Bij de 30 liter voor een douche moet je ongeveer 10 liter per dag toevoegen voor de badkamers.


Als u alleen woont, kan een boiler van 30 liter voldoende zijn (hoewel een van 50 liter soepeler werkt). Voor twee bewoners wordt een verwarming van 50 of 80 liter aanbevolen. Drie of vier bewoners hebben een verwarming van 100 liter of meer nodig. Voor meer dan vier bewoners moet u kiezen voor een boiler van 200 of 300 liter: in dit geval neemt de grootte van de boiler het voordeel van plaatsing in elke ruimte weg, omdat we het hebben over boilers die bijna twee meter zijn in lengte.


De opwarmtijd boiler 80 liter verschilt per boiler, maar je kunt ervan uit gaat dat de opwarmtijd van een elektrische boiler 80 liter 2500 W een opwarmtijd heeft van ongeveer 3:00. Bijvoorbeeld: Je hebt een 80 liter boiler, die je naar 70 gaden wil opwarmen. Het water is 15 graden. Benodigd vermogen is dan 5,59kW. Met een verwarmingselement van 4,5KW (dus opgenomen vermogen 4,5kW per uur) zal de opwarmtijd zijn: 5,59/4,5=1.24 uur. Maar de meeste elektrische boilers 80 liter hebben een opwarmtijd van rond de 2 – 2,5 uur.