opc_loader

Zuinige elektrische boiler

Wat zijn de voordelen van elektrische boilers? Elektrische boilers kunnen in bepaalde situaties voordelig zijn. Het zijn heel eenvoudige stukjes technologie, dus ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen bijna overal in een woning worden geplaatst omdat ze geen rookkanaal of gasleiding nodig hebben. Er gaat heel weinig warmte verloren tijdens het verwarmen van het water, dus elektrische boilers zijn bijna 100% efficiënt.


De eenvoud van het systeem en het installatieproces betekent dat de totale installatiekosten veel lager zullen zijn dan die van een gasboiler.


Wat zijn de nadelen van elektrische boilers?

Natuurlijk, als elektrische boilers de beste oplossing waren, zou ze wel overal zijn, maar dat is niet zo. Er zijn nadelen aan elektrische boilers. Gas is aanzienlijk goedkoper dan elektriciteit, tegen ongeveer 30% van de prijs. Dat betekent dat de kosten voor het verwarmen van water met elektriciteit veel hoger zullen zijn, zelfs als je een zeer efficiënt systeem hebt.


Zoveel is vrij duidelijk, maar zelfs als je elektrische boilers vergelijkt met andere vormen van elektrische verwarming, komt de elektrische boiler niet noodzakelijkerwijs bovenaan. Als je het bijvoorbeeld met infrarood vergelijkt, is een elektrische boiler duurder om te gebruiken.


Elektrische boilers hebben waarschijnlijk hun plaats in bepaalde eigenschappen. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk te installeren, maar voor veel mensen zijn er betere manieren om het huis te verwarmen om naar te kijken. Als gas geen optie is, zijn infrarood, warmtepompen of zelfs olieboilers waarschijnlijk goedkoper om te laten werken dan elektrische boilers.


Voordelen van een elektrisch centraal verwarmingssysteem

Al met al is een zuinig, elektrische boiler erg efficiënt. Er zijn veel redenen waarom elektriciteit een zeer efficiënte vorm van energie is. Het is erg schoon in vergelijking met het gas of de olie.

Wanneer opslagverwarmers aanwezig zijn, is er minimaal warmteverlies omdat er geen water door leidingen stroomt.


Met een traditioneel centraal verwarmingssysteem krijg je geen individuele regeling. Als je een enkele kamer wilt verwarmen, moet je het hele netwerk inschakelen. Maar met elektrische boilers heb je de mogelijkheid om een ​​bepaalde kamer onafhankelijk te verwarmen.

De opslagverwarmers zijn erg goedkoop om te installeren. Ze hebben beslist geen duur leidingnetwerk of zelfs brandstof nodig. Je zou minder moeite moeten doen om de opslagverwarmers te onderhouden.


In vergelijking met gas is elektriciteit uit het lichtnet gemakkelijk beschikbaar. Je hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over olie of vaste brandstoffen, omdat het werk automatisch wordt gedaan wanneer er elektriciteit beschikbaar is. Raadpleeg de montagehandleiding voor de installatie van een zuinig, elektrische boiler.


Een elektrische boiler is dus een goede optie voor je als je op zoek bent naar centrale verwarming die efficiënt is. Het kan aan de hogere kant worden geprijsd, maar zal zeker de kwaliteit en consistentie bieden. Bovendien hoef je zich geen zorgen te maken over brandstof zoals gas of olie en hoef je op elektriciteit vertrouwen.